Мъж нападна и обра възрастна жена в Пловдив, вече е зад решетките с повдигнато обвинение

Автор: Plovdiv Now 4636
Мъж нападна и обра възрастна жена в Пловдив, вече е зад решетките с повдигнато обвинение

33-годишен мъж е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура - Пловдив за нападение и кражба. Мъжът е с инициали А.Р., а случаят е от 9 октомври 2020 в Пловдив.

Тогава, при условията на опасен рецидив, той е отнел чужди движими вещи – дамско портмоне със сумата от 135 лв., сребърни и златни бижута – три синджира, плочка, всичко на обща стойност 818 лева. Вещите са собственост на 64-годишна жена, която мъжът е нападнал с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил зи сила.

Във въпросния ден възрастната жена излязла от дома си и тръгнала по улицата, като държала в дясната си ръка портмоне с горепосочените вещи и пари. Тя се движела по улица „Трепетлика“ в район "Източен" в Пловдив, когато към нея внезапно в гръб се приближил А.Р. Обвиняемият със сила издърпал портмонето от ръката й, след което побягнал. Той взел вещите и парите от портфейла, а него изхвърлил в междублоково пространство. 

Проведеното разследване е установило извършителя и той е бил задържан. Оказало се е, че лицето е многократно осъждано. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина