Малчугани плуват умело под и над вода в басейна на детска градина “Чайка“

Автор: Plovdiv Now 18961
Малчугани плуват умело под и над вода в басейна на детска градина “Чайка“

Децата от ІІІ-та  подготвителна  група на ДГ „Чайка“ на открит урок впечатлиха с уменията си за плуване и показаха стъпка по стъпка всичко, което трябва да се направи като подготовка преди влизане във водата и как да се съчетае удоволствието с безопасността. Под вещото ръководство на треньора си  Ангел Желязков те показаха, че могат да плуват под и над вода, демонстрираха гмуркане, елементи на бруст, плуване по гръб и много други техники, с което доказаха, че са готови за морски приключения. Целият урок беше представен под  зоркото око на цар Нептун с двете си доверени русалки, което предизвика възторга на всички-участници и гости. 

Припомняме, че детската градина разполага със собствен уникален басейн, където стриктно се спазват правилата за хигиена и безопастност.

От своя страна кметът Николай Чунчуков, гост на открития урок, поздрави  децата и им връчи подаръци – оригинални пояси за  морските им почивки, като не пропусна да награди и морските гости на урока - цар Нептун и русалките. „Ще продължим да инвестираме в базата на детските ни градини, като  планираме  построяване на плувни басейни и спортни площадки и в останалите ни обекти“, обеща районният кмет.

Николай Чунчуков напомни на всички, че в петък – 31 май, от 16 часа деца и родители ще имат възможност да се забавляват заедно на празник, посветен на Международния ден на детето, организиран от районната администрация в парк „Каменица“ . Ще има много игри и подаръци за всички, обеща усмихнат кмета.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина