Момче беше изправено пред съда заради любовна авантюра с непълнолетно момиче. Младежът е от Пловдив и се отърва от наказателна отговорност, но ще тряба да плати глоба в размер на 1000 лева.

Момичето и момчето се познавали от квартал Столипиново, били приятели и често се виждали. В един момент започнали тайна връзка. Девойката била едва на 14 години, все още ученичка. Родителите ѝ разбрали и ѝ забранили да се вижда със съседа. 

Девойката не се подчинила и през март 2020 двамата решили да избягат. Скрили се временно у техен приятел. Притеснени, родителите на момичето подали сигнал в полицията и започнало издирване, което продължило два дни.

Девойката била върната на родителите й , а момчето - откарано в Шесто районно.

Родителите на младежите в крайна сметка им позволили да заживеят заедно, защото тийнейджърите заплашили, че в противен случай отново ще избягат.

Очаквано, при съвместно съжителство момичето забременяло. Родило се здраво момченце. Веднага след раждането бил подаден сигнал до „Агенция закрила на детето” и младият татко бил подведен под отговорност. Повдигнато му било обвинение и започнало дело срещу него.

Младежът признал вината си, а по време на заседанието и родителите му и възлюбената заявили, че всичко е било доброволно, както и колко много се обичат. 

Снимката е илюстративна.