Лош късмет: Катастрофата край Скобелева майка станала минути преди платното да е обработено

Автор: Plovdiv Now 5620
Лош късмет: Катастрофата край Скобелева майка станала минути преди платното да е обработено

Верижната катастрофа, която стана тази сутрин в района на Скобелева майка, е изпреварила само с няколко минути солоразпръсквача, който е бил разпределен в района. Това съобщиха от „Чистота“.

Цяла нощ дежурни екипи  са следили обстановката по пътните артерии в града и приоритетно – мостовите съоръжения, съобщи изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев.

Припомняме, че пет коли се удариха на изхода на Пловдив. За щастие няма пострадали при инцидента, само материални щети.

По думите на Николай Георгиев цяла нощ пътните платна по всички съоръжения са били сухи. Такава е и констатацията на организатора за район „Източен“ Кольо Биков в 06:00 ч., който в този момент проверява на място състоянието на надлез „Скобелева майка“.  

По същото време от базата на предприятието излиза солоразпръсквач, за да обработи превантивно мостовете и надлезите заради ниските температури. Маршрутът на камиона е надлез „Родопи“ – надлеза на Асеновградско шосе – надлез „Скобелева майка“. Минути преди стигане до крайната точка над „Скобелева майка“ се спуска краткотрайна мъгла, която поради ниските температури полепва като тънък леден пласт върху настилката. Точно пред камиона е станал пътният инцидент.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина