Купон за рожден ден в Столипиново създаде напрежение сред съседи

Автор: Plovdiv Now 5548
Купон за рожден ден в Столипиново създаде напрежение сред съседи

Тържество по повод рожден ден разбуни духовете в етническия квартал Столипиново. Няколко сигнала са подадени към trafficnews.bg за шум, заплахи и ограничаване достъпа на хората до домовете си.

Жител на улица „Крайна” 14 разказва, че от сутринта не може да извади колата от гаража си и е бил заплашван от група мъже, подготвящи тържество. Въпросната фамилия е добре позната в квартала и неведнъж са организирали големи празненства. 

„Цялата улица е блокирана за достъп от маси, шатри и сцена. Исках да си извадя колата от гаража, но не ми позволиха и дори ми скочиха на бой. Хората не могат да се приберат по домовете си с колите, няма къде да паркират. Изключително е шумно и не може да почиваме”, каза мъжът пред медията ни.

Репортер на място обаче установи, че въпросната улица, на която ще се проведе тържеството, е затворена и без изход. Шатрата и столовете са позиционирани встрани, където коли не могат да паркират. Освен това жители на квартала заявиха, че автомобилите спират или на главната улица или от другата страна на жилищната сграда.

„Тук нямам как да се спре кола, защото пространството е заето от павилиони. Ние не сме блокирали входовете, нито тротоарите.  Има една сцена, но тя не е причина да не се минава по улицата с коли”, заяви член на семейство Карагьозови, които ще дадат почерпка по случай рождения ден на едно от децата.

Репортер се срещна и с организатора на празненството – Асен Карагьозов, който бе категоричен, че никой не е изразил претенции лично към него и никой не е заплашван от родата му.

„Всичко ще бъде в рамките на два часа. В момента подготвяме украсата, скарата и храната. Съседите ни са предупредени, съгласни са. До 22:00 часа всичко ще приключи, тъй като по закон нямаме право на шумни тържества вечер. Според мен сигналите са подадени от недоброжелатели, хора които не са поканени на тържеството. Само 40 човека, най-близките приятели и роднини ще присъстват. Хората завиждат. Повече време ни отнема да организираме тържеството, от колкото ще се проведе самото то”, каза Асен Карагьозов.

Пловдивчанинът, които се занимава с ковано желязо, стана популярен  в Пловдив и България с това, че докара с хеликоптер от родилния дом новородения си внук. Вертолетът кацна в средата на футболно игрище в Столипиново.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина