Крадци върлуват в Пловдив, ограбват възрастни хора, но ги хванаха

Автор: Plovdiv Now 13281
Крадци върлуват в Пловдив, ограбват възрастни хора, но ги хванаха

Извършители на три грабежа и кражба на територията на пловдивския район "Източен" са били задържани от служители на Шесто РУ.

В неделния ден се е наложило дежурни екипи на районното управление да реагират на два сигнала за посегателства в рамките на няколко минути. В около 11.15 часа са били предприети издирвателни и заградителни действия около търговски център на ул. „Д-р Георги Странски“, след като посетител се е оплакал, че му е откраднат велосипеда. След като работата по „горещи следи“ дала положителен резултат, последвал и арестът на 45-годишния извършител. От разпита на мъжа е станало ясно, че няколко дни по-рано той издърпал от ръцете на 71-годишна жена найлонова торбичка с портмоне с над 300 лева, лични документи и други вещи.

Малко по-късно в неделния ден в районното управление е попаднал и 24-годишен младеж, който по предварителни данни е извършил грабеж със същия почерк в около 11.30 часа, а жертва е станала 80-годишна пенсионерка. Допълнително е установено, че на 4 януари по подобен начин младият мъж отнел мобилен телефон и от друга жена.

И двамата извършители са с богати криминални досиета и присъди. Работата по документиране на случаите продължава, предстои материалите по досъдебните производства да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина