Кметът на „Източен“ посрещна посланика на Великобритания

Автор: Plovdiv Now 7524
Кметът на „Източен“ посрещна посланика на Великобритания

Кметът на район „Източен“  Иван Стоянов посрещна  посланика на Великобритания Н. пр. д-р Роб Диксън. На срещата присъстваха и здравни медиатори от район „Източен“ и район “Северен“.

Бяха обсъдени теми, свързани с ваксините и ваксинацията срещу COVID-19. На въпрос от страна на Н. пр. д-р Роб Диксън как районната администрация се справя с пандемията, кметът Иван Стоянов отговори:

„Като районен кмет работата ми изисква да съм в постоянен контакт с хората.  От началото на пандемията  и още с първите случаи на COVID-19, работим съвместно със здравните медиатори , институции и организации. Увеличихме дезинфекцията в района, ограничихме струпванията на хора на едно място, осигурихме ваксинационен пункт със служители от РЗИ, но за съжаление малко хора проявиха желание за ваксиниране.Затова работата на здравните медиатори е от голямо  значение. Те познават добре жителите на района  и усилията, които полагат, трябва да са в посока преодоляване страха относно ваксинацията.

На срещата бе обсъдена и темата за засилване на информационните кампании за превенция срещу COVID-19, както и възможностите да бъде намалена дезинформацията сред жителите на района.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина