Извънредна децинфекция направиха в Столипиново и Шекера

Автор: Plovdiv Now 4495
Извънредна децинфекция направиха в Столипиново и Шекера

Извънредна дезинфекция беше направена днес в квартал „Столипиново” и „Шекер махала”, съобщи директорът на ОП „Чистота” Николай Георгиев.

В „Столипиново” са обработени ул. „Ландос“, ул. „Крайна“, ул. „Елба“, ул. „Батак“, ул. „Кемера“, ул. „Храбрец“, ул. „Вратцата“, ул. „Герлово“ и ул. „Сокол”, а в „Шекер махала” - ул. „Делянка“, ул. „Напредък“, ул. „Лайка“, ул. „Звъниче“ и ул. „Деница“.

„Всички извънредни мерки в етническите квартали се изпълняват по заповед на кмета Здравко Димитров, тъй като незаконните сметища там са потенциални огнища на зарази, още по-опасни в епидемичната обстановка заради коронавируса”, коментира Георгиев.

Дезинфекцията в двата квартала продължава и в предстоящите два почивни дни. Основните пловдивски булеварди също ще бъдат  обработени извънредно в събота и неделя, а от понеделник машинното миене с дезинфектант продължава по график във всички райони.

ОП „Чистота” изцяло подкрепя инициативата на кмета на район „Източен” Иван Стоянов  да сформира екипи, които с пръскачки да дезинфекцират вътрешноквартални пространства, недостъпни за техниката поради незаконните постройки. От общинското предприятие вече предоставиха на районната администрация 5 литра дезинфектант, от който могат да се приготвят 16 тона разтвор.

Трети ден в "Столипиново" продължава мащабна акция на "Чистота" за почистване на междублоковите пространства на ул. "Сокол". До тази сутрин оттам са събрани и извозени 223 тона отпадъци.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина