Иван Стоянов фаворит за кмет на “Източен“, Чунчуков не получи подкрепа от ГЕРБ

Автор: Plovdiv Now 20448
Иван Стоянов фаворит за кмет на “Източен“, Чунчуков не получи подкрепа от ГЕРБ

Район „Източен“ в Пловдив ще има нов кмет, след като сегашният титуляр Николай Чунчуков не получи подкрепа от ГЕРБ за трети мандат. Вместо него в битката бе хвърлен шефът на партийната организация в района Иван Стоянов. В анкетата на TrafficNews, в която участие са взели над 1300 читатели, директорът на „Чистота“ е отявлен фаворит. За него са гласували 40,42%. 

Близки резултати са получили тримата негови основни опоненти.  Най-близо до балотаж е кадърът на БСП Йордан Василев. За инженера предпочитанията са си дали 16,37%. На последните избори Василев бе кандидат, като завърши на незавидното 5-то място със 7,7%.

Трети в анкетата е пловдивският бизнесмен Илия Матаков от ЗС „Александър Стамболийски“. За него са гласували 11,02%, като той може да поднесе голямата изненада на вота в района.

Четвърти е Павел Милушев от НФСБ/ВМРО с 9,46% в анкетата ни. На последните избори той бе на балотаж с Чунчуков, като на първи тур получи 16,48%, а балотажът го загуби с малко повече от 5% разлика.

Уволненият от Чунчуков зам.-кмет от „Съюз за Пловдив“ Николай Киров получава 7,21%. За друг кандидат биха гласували 15,21%.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина