Игра със смъртта в Пловдив: Дечурлига скачат от каруца в движение на оживен булевард

Автор: Виктория Петрова 6783
Игра със смъртта в Пловдив: Дечурлига скачат от каруца в движение на оживен булевард

Кой ще е отговорен, ако едно или повече деца бъдат прегазени на пловдивски булевард? Абсурдна рискова ситуация на пътя накара десетки шофьори да настръхнат. 

Посред бял ден на един от най-оживените булеварди "Шести септември" в Пловдив няколко деца от ромски произход скачат от каруца в движение, а сетне отново се качват. Баща им е натоварил в каруцата цялата фамилия и без да се притеснява минава от платно в платно, без да се тревожи , че някое от децата му може да остане под гумите на прелитащите автомобили. 

Въпреки изричната забрана за движение на превозни средства с животинска тяга на пътищата в Пловдив /Чл. 17 ал. 1 от Наредба 2 на Община Пловдив/, талигата се движи без каквито и да обезопасителни мерки. И не само. Децата играят "руска ролетка" с живота си, но и с този на десетки шофьори в техния периметър.

Ако някой не успее да набие спирачки, докато малчугани скачат от превозно средство на пътя, кой ще бъде отговорен? Наказателният кодекс предвижда сериозни наказания за причиняване на смърт на пътя. А на чия съвест ще тежи един такъв фатален инцидент? 

Все въпроси, които отправяме със сериозен патос към контролните власти, тъй като е крайно време движението на каруци в Пловдив да бъде тотално преустановено. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина