Глобиха с 2 бона пловдивски магазин за продажба на цигари на дете, но им се размина

Автор: Ива Модова 6374
Глобиха с 2 бона пловдивски магазин за продажба на цигари на дете, но им се размина

2 хиляди лева глоба отнесе магазин в квартал Изгрев, след продажба на тютюневи изделия на непълнолетна. Покупката е станала от нон-стоп, а в същото време в обекта е имало полицаи.

Момиченце е било изпратено от родителите си за цигари в обекта. Без всякакво притеснение продавачката е предоставила стоката на детето, но органите на реда светкавично са реагирали на нарушението.

На магазина е съставен акт, а след месец и наказателното постановление. В него била описана квалификацията на нарушението, както и санкцията – 2 хиляди лева.

Собственикът на нон-стопа веднага атакувал глобата в Районен съд. В молбата си, той е заявил, че наказателното постановление е незаконосъобразно и неправилно.

Оказва се, че жалбата на управата на магазина е основателна. В наказателното постановление е допуснато нарушение, което според магистратите нарушава правото на защита у санкционирания.  Собственикът, реално е бил глобен по грешен член.

От така написаното в наказателното постановление излиза, че собственикът на магазина е родител на детето. Така актът е бил отменен, а собственикът на нон-стопа отърва солена глоба.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина