Фотоизложба на деца показва „Другото лице на Столипиново“

Автор: Plovdiv Now 3998
Фотоизложба на деца показва „Другото лице на Столипиново“

Фотоизложба „Другото лице на Столипиново“ ще покаже квартала през погледа на неговите деца и младежи днес от 11 часа в галерийното пространство на Общински съвет. Инициативата по проект „Пловдив Заедно: премахване на гетата и граници в кв. Столипиново“ е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.  Тя се реализира от сдружение „Столипиново – Европа 21 век – Пловдив”, което от 2017 година провежда различни дейности в квартала. Акцент в тях са фотографските работилници с деца и младежи от 10 до 17-годишна възраст, които ще продължат и следващата година.

Ежемесечните творчески срещи учат младежите как да боравят с фотографска техника, как да улавят и пресъздават средата около тях, и как да използват въображението си. Изложбата е обръщение към публиката, която ще може да се  запознае с кв. „Столипиново“ по различен начин – чрез фотосите на младежите и помощта на техните обучители.

В изминалите месеци успоредно с фотографските дейности, сдружението организира и спортни тренировки по футбол с по-малките участници. През месец май тази година на игрището на „ул. Вратцата“ се проведе състезание между формираните отбори.

Интерес към децата от Столипиново прояви и екипът на инициативата The Ball, който проведе специални тренировки с тях и ги включи в европейската и световна обиколка на „Топката“ – символ на справедливата игра по футбол.

През 2019 г. фотографските и спортните дейности по проекта ще продължат с още състезания и творчески изяви на младите участници, както в Столипиново, така и извън познатите граници на квартала.

                                                        

                                 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина