Дюнерджията, пласирал хероин в Столипиново, и снабдителят му лежали заедно в турски затвор

Автор: Ива Модова 5242
Дюнерджията, пласирал хероин в Столипиново, и снабдителят му лежали заедно в турски затвор

Дюнерджията с турски паспорт Ибрахим Юзил, хванат с наркотици по време на акция на Криминална полиция в Пловдив, се снабдявал с дрогата от Габровско. Той имал съучастник в село Гергине, от който взимал хероин и след това го пласирал в Столипиново.

Юзил бе закопчан по време на сделка в ромската махала заедно с две пловдивчанки – фризьорките  Елена Тодорова(37 г.) и Селвет Хюсеин(24 г.). У него са намерени общо 257,6 г хероин, кокаин и електронна везна със следи от същия наркотик, както и мобилни телефони.

„След ареста на трите лица е получена информация, че турският гражданин Юзил е придобивал дрогата от депо, намиращо се на територията на Габрово. Веднага наши разследващи от Криминална полиция са уведомили колегите си от Габрово. Там е била сформирана група, която се е насочила към село Гергине. 

Там са установили и задържали лицето, посочено като снабдител и съучастник на 48-годишния Юзил”, каза зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов по време на пресконференция в Окръжна прокуратура под тепетата. Не нея участваха още зам.-окръжният прокурор Галина Андреева-Минчева, наблюдаващият обвинител Марин Пелтеков,  директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев-и комисар Цветан Петков, зам.директор на полицищта в Габрово.

По думите на прокурор Гавраилов, веднага след появата на органите на реда пред дома на габровеца, той бил засечен в автомобил " Мерцедес", в който е имало голям черен пакет.

„След беседа с лицето, той признал, че държи в себе си дрога. Направени бяха претърсвания в дома на 63- годишния мъж. В него бе открита незаконна пушка – 12 калибър, както и 100 патрона. Те са били поставени в пакет, с цел да се отърве от тях. В същото време колегите откриха в двора на къщата, заровени 18 пресовки с хероин. Те са били на 40 сантиметра дълбочина в земпта, поставени в пластмасови кутии”, разкара комисар Цветан Петков, зам.директор на ОД на МВР – Габрово.

В колата на задържания габровец е намерен и 1 килограм кокаин.

Припомняме, че общото количество намерена в Габрово дрога е близо 6 килограма – 5 килограма хероин и 1кг кокаин.

Оказва се, че габровецът и задържаният в Пловдив Ибрахим Юзил са поддържали връзка. Те се познавали от затвора в Турция. През 2014 година 63-годишният българин  е бил хванат на КПП Капъкале с 11 килограма хероин, предназначени за внос у нас. Мъжът е бил съден и е излежал 5 годишна присъда в затвора. Именно там е срещнал Юзил, с когото са завъртели бизнеса с дрога у нас.

Ролята на Ибрахим била да препродава доставената от Габрово дрогата в ромския квартал на Пловдив. Именно по време на сделка, той е бил спипан. Стоката – 257 грама хероин, е била предназначена именно за двете фризьорки.

Към този момент от разследването не са установили от къде е дошла дрогата и за къде е била предназначена останалата част от нея.

„Лицето, задържано в Габрово е задържано с прокурорска заповед. Спрямо него ще бъде искана постоянна мярка „задържане под стража”. Той може да получи наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 до 100 хиляди лева”, заяви наблюдаващият прокурор Марин Пелтеков.

В понеделник габровецът ще се изправи пред Окръжен съд-Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина