Дилър от Столипиново удари полицейска кола, намериха над килограм наркотик

Автор: Plovdiv Now 5957
Дилър от Столипиново удари полицейска кола, намериха над килограм наркотик

При специализирана полицейска операция в пловдивския квартал „Столипиново“ полицаи от Шесто РУ са извършили и проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Мъжът зад волана се е опитал да избяга и по този начин е причинил катастрофа, като се е ударил в полицейския автомобил.

Пострадали при инцидента няма. При залавянето му нарушителят е изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. В хода на допълнителна проверка са претърсени жилище и два гаража, където са намерени и иззети две найлонови торби  и пликове с различно съдържание, както и 10 броя боеприпаси.

Експертна справка е установила, че съдържанието на найлоновите торби е синтетичен наркотик с общо тегло 1 167 гр, а мъжът е изхвърлил от колата си около 8 гр. хероин. В хода на проверката е установено, че водачът е бил неправоспособен. Извършена му е проба с Драгчек, която е дала положителен резултат за наличие на опиати.

Започнато е бързо производство за престъпление  по Наказателния кодекс, както и за осуетяване на полицейска проверка. Предстои нарушителят да бъде привлечен като обвиняем и за незаконно притежание на боеприпаси и взривоопасни вещества. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура Пловдив му е било повдигнато обвинение и мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина