Детска градина в Столипиново е била опразнена, днес родителите пуснали децата си

Автор: Виктория Петрова 4821
Детска градина в Столипиново е била опразнена, днес родителите пуснали децата си

Родителите на две групи в детска градина в ромската махала на Пловдив "Столипиново" вчера са ги извели преди края на занятията. Причината е паниката, която се създадена в няколко български града, свързана с отнемане на деца, които не са припознати от техните родители. 

Днес обаче в Пловдив всички деца са по училищата и детските заведение, съобщи директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева. 

"В Пловдив нямаме напрежение сред хората от ромския етнос. Вчера наистина две групи бяха изведени, ала днес всички деца са в съответните образователни и възпитателни институции", отбеляза Надя Танева. 

Тя подчерта, че са пълни спекулации да се твърди, че служители на "Социално подпомагане" влизат по училища и детски градини и взимат деца. 

"Работим в категорично обратната посока - родители и деца да бъдат заедно", категорична е Танева. 

Припомняме, че вчера в социалните мрежи бе разпространена информация, че социалните събирали деца от училищата. Това породи напрежение сред малцинствения етнос в Сливен и Карнобат, където родители прибраха децата си и до днес не ги пускат да отидат на училище. На този етап се счита, че става дума за провокация, а активен агитатор във „Фейсбук” е разпитан в полицията и публикациите от страницата му са свалени. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина