Държавата финансира инфраструктура в Пловдив заради проект на световен инвеститор

Автор: Виктория Петрова 420
Държавата финансира инфраструктура в Пловдив заради проект на световен инвеститор

Зоната около ул. "Владая" в Пловдив ще бъде ремонтирана и облагородена с държавни пари. Това стана днес, след като Министерски съвет гласува и одобри финансирането на общинската инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

С парите ще бъдат ремонрирани части от улица „Владая" и връзката ѝ с бул. „Марица" по плана на Многофункционална зона „Изток". Причина това да се случи е, че там ще се изгради модерна фабрика за производство на електронна медицинска апаратура. Преди няколко месеца проектът за над 20 милионна инвестиция на световната „БТЛ Индъстрийз" бе представен пред обществеността, а дружеството бе сертидицирано за инвеститор клас „А“. 

За да разшири дейността си в Пловдив, фирмата  е закупила огромен парцел на бившия завод за текстилна и кожарска промишленост "Пулпудева". Парцелът е придобит от дружеството посредством публичен търг. Новата фабрика трябва да открие още 200-300 нови рабодни места в града под тепетата.  

Средствата за ремонта на зоната ще бъдат преведени от бюджета на Министерството на икономиката към Община Пловдив. 

От Министерски съвет мислят и в перспектива. Един от мотивите им за одобрената финансова помощ е, че изграждането на новата инфраструктура, е от съществено значение за създаването на условия за бъдещи потенциални инвеститори, за усвояване на територията около посочения обект, а именно - свързващи пътни връзки, допълващи транспортната, логистичната и комуникационна достъпност на зоната около ул. „Владая" и в т.ч. прилежащата Източна икономическа зона на Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина