Чудесна нова детска площадка и игрища се появиха в “Източен“

Автор: Plovdiv Now 5270
Чудесна нова детска площадка и игрища се появиха в “Източен“

По инициатива на районния кмет – Иван Стоянов, се изгради чисто нова детска площадка на ул. „Генерал Радко Димитриев“, в парка с паметника. Освен детска площадка, на която се радват много от жителите на района, се облагороди междублоковото пространство, като се изгради алея, монтираха се 16 бр. пейки и се изгражда ново LED осветление. Детската площадка се радва на небивал интерес, тъй като точно в този район преобладават млади семейства с деца.

В съседство се изградиха и две игрища за набиращия все по-голяма популярност спорт петанк. Те според експерти са от най-добрите в Европа. Освен изграждането, съобразено с всички стандарти на играта, се поставиха пейки и LED осветление.

Иван Стоянов сподели своето удовлетворение, че игрищата се ползват ежедневно от над 30 човека от района и града, спазвайки всички противоепидемични мерки.

Тъй като в съседство има изградено спортно игрище за футбол, волейбол и баскетбол, този микрорайон „Гладно поле“ се обособи като място за отдих и спорт.

Районният кмет съобщи, че това са само част от намеренията му за подобряване качеството на живот в район „Източен“ и ще продължат действията в тази посока.

 

        

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина