БСП в “Източен“ номинира Николай Радев за кмет, издигна и кандидат за районен кмет

Автор: Plovdiv Now 4580
БСП в “Източен“ номинира Николай Радев за кмет, издигна и кандидат за районен кмет

Йордан Василев е кандидатът на БСП за районен кмет на пловдивския район „Източен”. Това решиха на заседание снощи делегатите на районната конференция. Те  утвърдиха номинацията на своя председател единодушно.

Йордан Василев е роден и израсъл в р. „Източен”. До 7 клас е учил СУ „Симон Боливер”, а средното си образование е завършил в паралелката по математика с немски език в „СУ „К. Величков”. Притежава диплома по специалност „Компютърни системи и технологии” от Техническия университет – филиал Пловдив.

Член е на БСП от 2001 година, много деен активист на младежката организация, а от 2016 г ръководи структурата на социалистите в „Източен”. В предизборната кампания през 2017 година участва в екипа на проф. Иво Христов. Семеен, с две деца и собствен ИТ-бизнес.

Социалистите от  БСП – Източен имат пет номинации за кандидат-кмет на Пловдив. Това са директорът на Английската гимназия и настоящ председател на съветническата група Николай Радев, съветниците от миналия мандат – Минка Сърнешка и адвокат Тодор Кръстев, бившият шеф на пловдивската полиция и сегашен съветник на президента Радев - Пламен Узунов и експертът по европейски политики и програми Дияна Димитрова.

За включване в листата на общински съветници от БСП от основните партийни организации в района са предложени двайсет имена.

Тя ще бъде подредена на 7 септември от Градската партийна конференция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина