Братът на убития Митко в Столипиново: Има много свидетели, но ги е страх от Каспър

Автор: Ива Модова 6505
Братът на убития Митко в Столипиново: Има много свидетели, но ги е страх от Каспър

Близките на убития в Столипиново Митко изразиха възмущение от окончателното решение на Апелативен съд, с което оставиха на свобода срещу гаранция Румен Александров. Припомняме, че съдебният състав потвърди мярката за неотклонение " парична гаранция" спрямо 23-годишния мъж. Той уби на 21 декември своя съсед сред спор за жена.

Случката стана на пазара на улица " Батак" пред погледите на десетки жители на ромския квартал Столипиново.

 „Много хора са видели какво става, знаят истината,но те имат семейства и ги е страх от Каспър. Той е убил хладнокръвно брат ми. Казал е на хората да се дръпнат, за да не наръга и тях", това каза пред наш репортер Николай, брат на жертвата.

 Митко от години живеел и работил при роднините си в Германия. Преди да замине е имал спор с Румен за жена.

 „Бабата е виновна. Тя обещаваше момичето и на двамата и така те спореха за нея. Каспър имаше връзка преди това с нея, а сега брат ми. Не е редно да убиеш някого. Имаме закони. Оплачи се в полицията, в прокуратурата", каза още Николай.

Мъжът веднага е пристигнал в България, след новината за убийството. Той вече е ангажирал адвокат и ще се бори до последно за справедливост. Семейството на Митко е все още в шок. Преди дни тялото е било пресадено на близките. Те се заканват, че няма да оставят нещата така.

Пред съдебната зала, след произнасянето на съда, Александров отново отказа да коментира случилото се. Той единствено показа нанесените му рани в ръката и гърдите. Румен е бил наръган близо до сърцето, в крака, а лявата му рака е била разрязана. 23-годишнипт мъж е претърпял две оперативни намеси. По думите на адвокат Елдъров, ножът на Митко е прерязал сухожилията на лявата ръка на Румен и в момента той е обездвижен.

Какво каза още братът на убития вижте във ВИДЕОТО:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина