Ботев приема Лудогорец днес

Автор: Plovdiv Now 4066
Ботев приема Лудогорец днес

Ботев приема днес шампиона Лудогорец в последен мач от редовния сезон в елита. Двубоят ще се играе от 20:15ч. на стадион "Христо Ботев"

Това ще е втори мач на Колежа, след като той беше открит преди седмица след почти 10 години, но в него Ботев загуби с 0:1 от Левски. 

Мачът ще е доста емоционален за бившия капитан на Ботев Тодор Неделев, който се завръща на Колежа, но с екипа на Лудогорец. Доста е вероятно и Неделев да започне като титуляр, след като се възстанови от контузия, която го извади от терените за месец.

В последния мач в първенството Ботев победи с 4:2 Пирин като гост и си осигури оставането в групата. Тимът ще играе в групата между 7-мо и 10-то място, но реално ще доиграва сезона, защото няма никакви шансове за седмата позиция. 

Лудогорец пък победи трудно в последния кръг Берое у дома и днес се нуждае от задължителна победа, за да спечели редовния сезон в елита. Това ще даде предимство на шампионите да са домакини в мача в плейофите срещу преследвача ЦСКА.

Ботев е 10-ти с 32 точки и до края на сезона може да стигне само до 9-то място, което в момента е на 5 точки. Лудогорец е лидер със 71 точки с една пред ЦСКА, който играе утре с Ботев Враца у дома. 

За двубоя се продадени вече близо 10 000 билета.

Аут до края на сезона за Ботев са Точукву Ннади, Уме Емануел и Атанас Чернев. 

Съдия на двубоя ще е Георги Гинчев. 

Вероятни състави: 

Ботев: Хидает Ханкич, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Роберто Пунчец, Николай Минков, Дилан Мертенс, Антонио Перера, Самуел Акере, Красиан Колев, Абдулай Траоре, Антоан Бароан.

Лудогорец: Серджио Падт, Аслак Фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо, Гонсало Авила, Клод Гонсалвес, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Густаво Нонато, Бърнард Текпетей, Игор Тиаго

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина