Безпристрастност? Разпитват Ерол Садъков в районното, в което работят преследвачите му

Автор: Парашкева Иванова 12217
Безпристрастност? Разпитват Ерол Садъков в районното, в което работят преследвачите му

След публикацията на TrafficNews "Кой и защо следи зам. кмета на "Източен" , МВР и Районна прокуратура съобщиха, че са се самосизирали и са започнали проверка по данните, изнесени в материала. Ерол Садъков твърди, че на 15 септември , в продължение на два часа неотлъчно е бил следен от цивилни полицаи от Пето районно управление. 

Прокуратурата е възложила проверката на "Вътрешна сигурност". Междувременно обаче Ерол Садъков е повикан да даде обяснения в Пето районно, където всъщност работят служителите, които той е засякъл в цивилен автомобил. Кой и как ще гарантира безпристрастността на проверката, не е ясно. 

Какво се случи на 15 септември?

На 15 септември около 17:00 часа,  зам.-кметът на район „Източен”  Ерол Садъков шофира в район „Тракия”, когато забелязва в огледалото за обратно виждане автомобил „Тойота Авенсис”, който се движи плътно зад него. След няколко завоя колата продължава да е зад него. Садъков  отбива встрани , за да говори по телефона, а мистериозната кола спира на метри от него. След минута той потегля, а преследвачът му отново се залепя за него.

Когато зам.-кметът се убеждава, че не става дума за съвпадение, подава сигнал в полицията. След това се приближава до преследвачите и  ги пита защо два часа го следят.

„В колата имаше двама мъже – единият на възраст 45, другият около 35-годишен. Попитах ги мога ли да им помогна с нещо, тъй като повече от два часа карат след мен. Те се ядосаха, че ги снимам и ми заявиха, че нещо съм се объркал” . Предупредих ги, че съм се обадил на 112 и като дойде полиция ще установим кой се е объркал,”  твърди  зам.-кметът.

Служителите на МВР са се движили с необозначена кола, също така  не са се легитимирали , а когато са разкрити – бягат панически. По-късно пристига и патрулка, а  Садъков отива в районното, където подава жалба, в която описва тревожната случка.

Снимките от телефона му показват ясно лицата на мъжете. След кратко проучване става ясно, че двамата са служители на Пето районно – същото, в което Садъков е пуснал жалба. Заснетите, Тодор Мицев и Стоян Атанасов,  са цивилни, движат се с необозначена кола,  не се легитимират , а когато са разкрити – бягат панически.

Преди седмица TrafficNews изпрати серия въпроси до ръководството на МВР и Областната дирекция в Пловдив относно законността на проведената операция, но до този момент отговори няма. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина