Арестуваха известен дилър на психотропна дрога в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 2487
Арестуваха известен дилър на психотропна дрога в Столипиново

Рано тази сутрин при нова полицейска акция в “Столипиново” е бил задържан един от най-известните дилъри в квартала, известен с прякора Бедри. В хода на претърсване и изземване на улица “Сокол”, от дома на 31-годишния мъж, полицаи са открили и иззели количества марихуана, амфетамин и 410 броя “бонзай”. Новото психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди, набира популярност на пазара на дрога от близо две години.

В сравнение с доза марихуана цената му е по-ниска , а ефектът от употребата му е по- дълготраен. Дилърът, който разпространява  веществото предимно  около сградата на пощата в района, е добре познат на полицията. Мъжът има богато криминално досие от 7 прояви, които започват с кражби още когато Бедри е бил непълнолетен.  

Мъжът е син на небезизвестната дилърка Донка, популярна в квартала с прякора Мос.  55-годишната жена търгува с наркотици от години и има няколко фективни присъди, последната от която е била 6 години лишаване от свобода и глоба от 100 хиляди лева. Наркотикът, открит от полицията тази сутрин е бил скрит в дамската чанта на момиче, близко до Бедри, което също е задържано и ще бъде разпитано. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в прокуратурата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина