Арести в Столипиново! Закопчаха наркодилъри и техни клиенти

Автор: Plovdiv Now 32965
Арести в Столипиново! Закопчаха наркодилъри и техни клиенти

Двама дилъри и трима техни клиенти са задържани при акция срещу наркоразпространението в Столипиново. Различни по вид наркотични вещества са открити при извършено претърсване и изземване на няколко лица и адреса на територията на пловдивския квартал Столипиново.

На улица „Ландос“ криминалисти от Шесто РУ са задържали 33- годишен дилър, след като открили в дома му 42 пакетчета завързани в единия ъгъл, съдържащи психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди - пинака с тегло 3,68 грама. В хода на работа е установено, че малко преди обиска в дома му, дилърът е разпространил наркотично вещество от същия вид на купувач. След незабавно предприети оперативно- издирвателни действия е задържан и 29- годишния клиент на дилъра, от който са иззети близо 0,493гр. от същото психотропно вещество.

В задържания е открита и иззета и саморъчно свита цигара смес от тютюн и дизайнерската дрога пинака с тегло 0,274 грама. При последвала проверка на улица „Крайна“ в квартала е задържан друг 45-годишен криминално проявен мъж, който е осъждан по линия наркоразпространение. При вида на униформените, дилърът изхвърлил наркотиците, предназначени за улично разпространение, които носел в себе си.

В текстилен чорап бил скрит по-голям найлонов плик с 10 дози зелена растителна маса с общо тегло 5,655 грама. При последващи действия е задържан 22-годишен криминално проявен млад мъж, от който е иззета бутинака. Установено е, че младият мъж е придобил синтетичната дрога от 45-годишния дилър, задържан по- рано същия ден.

При проверката на улица "Крайна" е задържан и 22-годишен, криминално проявен и осъждан, от при личен обиск е иззета цигара с психотропното вещество бутинака.

Новината идва само ден, след като директорът на полицията под тепетата съобщи, че през изминалата година са разкрити 498 престъпления , свързани с наркотични вещества, са задържани 507 извършителя, а стойността на иззетите марихуана, амфетамин, кокаин, хероин, екстази, синтетични канабиноиди и хашиш, възлиза на 5 210 758 лв.

Образувани пет наказателни производства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина