Акция за ваксиниране в Столипиново, местните лидери дават пример

Автор: Благовест Андонов 7695
Акция за ваксиниране в Столипиново, местните лидери дават пример

Тарторите в Столипиново ще дадат пример на своите съграждани от квартала и ще си поставят публично ваксина. Очаква се в събота да минат 100 души, с което да се даде старт на масовата ваксинация в етническия квартал, съобщи trafficnews.bg.

Планът за ваксиниране в Столипиново е дошъл след среща между кмета на район "Източен" Иван Стоянов, шефа на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Манчева, шефа на Шесто РУ Кирил Рангелов, както и местните лидери - сред които Еньо Петров и Айри Мурад. Именно те и семействата им ще си сложат първите ваксини.

Иван Стоянов обясни, че хората в квартала се страхуват от ваксините, като с публичния акт на познатите им лица, се надява повече хора да се включат в процеса. Той обясни, че най-големият страх на хората е от векторните ваксини – на „АстраЗенека” и „Янсен”. Поради това в гетото ще ваксинират с РНК препаратите на „Модерна” и „Пфайзер”.

В Столипиново има най-малко ваксинирани от целия град, като властите се опасяват, че оттам може да тръгне нова вълна през есента. Поради това ще се подготвят три мобилни пункта, които да започнат да ваксинират.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина