5 нови площадки зарадваха децата от пловдивска ясла

Автор: Plovdiv Now 17727
5 нови площадки зарадваха децата от пловдивска ясла

На пет детски площадки вече могат да играят децата от яслата „Послушко“ в "Източен". Те са разположени на площ от 327 кв. м. На тях са монтирани нови пързалки, люлки, както и съоръжения за баланс –  мостчета, тунели, нови пейки.

„В детска ясла „Послушко“ никога не е имало площадки за игра. Само стари пясъчници, които не се виждаха, защото бяха обрасли в трева. Мястото от години пустееше и не се използваше, а децата нямаха  къде да играят“, каза директорката на детското заведение Пенка Кашева. Тя уточни, че старата бетонна настилка е премахната и на нейно място е положена ударопоглъщаща, която е устойчива на атмосферни влияния и не се пързаля. „От близо осем години се боря децата да имат обособени кътове за игра и съм много щастлива, че този момент настъпи. Благодаря за помощта на кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и на зам.-кмета Атанас Кунчев“, допълни Пенка Кашева.

Новите съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност.

„Радвам се, че това ще бъде едно различно и ново преживяване за малчуганите. Надявам се да стане любимо място за тях, изпълнено с детски смях и весели игри. Съоръженията са изцяло съобразени с възрастта и двигателните умения на най-малките, което позволява максимален брой деца да изпитат удоволствие от играта на открито“ коментира кметът Иван Стоянов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина