35 нови дръвчета пуснаха корени пловдивски парк, хиляди цветя ще го красят напролет

Автор: Plovdiv Now 6268
35 нови дръвчета пуснаха корени пловдивски парк, хиляди цветя ще го красят напролет

35 нови дръвчета пуснаха корени днес в парка на ул. „Богомил“ и с това беше даден старт на есенната залесителната кампания в „Източен“.

Бяха засадени 6-годишни рустифини, няколко вида бор, аризонски кипариси,  магнолии, чинари и кедри. В акцията се включиха заместник-кметовете Атанас Кунчев и Ерол Садъков, служители на отдел „Екология“ и общинското предприятие, както и граждани от квартала, които харесват изградения преди няколко години с европейски средства парк  и са съпричастни към бъдещото му развитие.

Над 8000 стръка червен и бял белис, по-популярен като парички, напролет ще разкрасят цветните лехи на парка, а в една от тях са засадени около 30 рози. Много храсти от видовете лагерстремия, спирея, хвойна, вайгела и други също допринасят за красивия екстериор. Всички растения са собствено производство на ОП „Градини и паркове“.

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов е категоричен, че нови насаждения предстоят на много други места в района, предвижда се разширяване и облагородяване на някои от сегашните паркове и изграждането на нови. Директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев увери, че тази есен ще бъдат засадени още стотици млади дървета в целия град, като от общинското предприятие работят в абсолютен синхрон с районните кметове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина