281 души и 102 коли са проверени по време на 4-часовата акция в Столипиново

Автор: Валерия Василева 4345
281 души и 102 коли са проверени по време на 4-часовата акция в Столипиново

281 души и 102 коли са проверени по време на акцията в Столипиново, при която полицията прерови квартал от 16 до 20 часа. Само по закона за движение по пътищата са издадени 83 документа за нарушения. Заловено е едно лице обявено за общодържавно издирване, а двама са отведени в районното за установяване на самоличност. Направени са две предварителни проверки за продажби на запазени търговски марки без разрешение, а за същото престъпление са направени две досъдебни производства. Един е задържан.

Само преди ден имаше масираните проверки и в Шекер махала. По време на операцията са открити ментета на "Адидас", "Армани", "Версаче" в 4 магазина на ул. "Елба". В търговски обект е открито месо, без документи за произход.

"Целта на вчерашната и днешната специализирани операции е превенция. Те са част серия акции, които започнах след като поех ръководството на ОД МВР - Пловдив. Вече сме провели СПО- та в Хисар, Асеновград, Стамболийски, Труд.  Предстои такава операция и на територията на града. Използваме целият ресурс на Специализираните полицейски сили. Паралелно с това през уикендите се правят и проверки в нощните клубове съвместно с НАП. Проверките по всички линии ще продължат, пловдивчани трябва да се чувстват спокойни и сигурни. Също така се надявам масираното полицейско присъствие да се отрази и на пътната обстановка и да намалим броя на катастрофите" коментира по-рано през деня ст. комисар Йордан Рогачев пред TrafficNews.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина