21 пловдивски учители с награди в навечерието на 24 май

Автор: Plovdiv Now 9927
21 пловдивски учители с награди в навечерието на 24 май

21 учители и директори на учебни заведения от „Източен“ бяха отличени на специално тържество в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. За значителен принос в образованието кметът Николай Чунчуков връчи на седем от тях плакета на „Източен“, а останалите просветители бяха отличени с грамоти и книги.

„През последните години подобрихме и надградихме материалната база, а благодарение на проектите, които реализираме, имиджът на много училища се издигна както в очите на общността, така и на родителите. Всичко се дължи на вас – ние може да помагаме, но без вашата активна работа нещата нямаше да се случат, нивото на образованието нямаше да е същото. Всеки един от вас заслужава поклон“ – заяви в приветствието си към учителите кметът. 

Със специален плакет бе отличен началникът на РУО Иванка Киркова за подкрепата за образованието в района. Признание получиха и двама експерти от РУО – Пловдив, Добринка Минева, която отговаря за детските градини и Димитър Ставрев за работата му по механизма за връщане на децата в училище.

Тази година двама директори на учебни заведения - Емил Начев на СУ „Найден Геров“ и Борислав Шушнев на НУ „Кирил Нектариев“ бяха отличени за работата им по проекта „Всички заедно: за по-добро образование и здраве“, финансиран от Българо-швейцарската програма. 

И тази година за празничната атмосфера в залата на кметството на район „Източен“ допринесе рисуваният преди 50 години маслен портрет на светите братя Кирил и Методий, който бе донесен специално за повода от детска градина „Родина“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина