Жена от Пловдивско подаде жалби в съда заради коментари във фейсбук

Автор: Plovdiv Now 6334
Жена от Пловдивско подаде жалби в съда заради коментари във фейсбук

Жена заведе три дела срещу съселяни, коментирали нейни публикации във Фейсбук. Дамата създала група в социалните мрежи, в която се споделяли интересни инициативи, снимки и събития в родното й село Царимир. Тя била и основател, както и председател на управителния съвет на Фондация за музика.

Още от създаване на страницата, под постовете на жената заваляли коментрати. Три от тях не й били по вкуса, тъй като били пряко насочени към нея и съдържали обиди. „И на двете самозвани шефки на тази фондация им хлопа дъската“, „Вън от селото!“ са били част от постовете. Сред тях имало и лични ругатни към администраторката на Фейсбук страницата. Автори на коментарите били трима жители на Царимир, които жената познавала.

Тя подала три жалби срещу съселяните си до Районен съд за клевета и „сриване авторитета на тъжителката, не само на локално, но и на национално и международно ниво“.

В тъжбите на дамата обаче, магистратите открили пороци – липсвали три имена и ЕГН-та на коментиращите, поради което съдът отказа да образува производство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина