Училище в Съединение празнува! Кметът поздрави преподаватели и ученици

Автор: Plovdiv Now 9462
Училище в Съединение празнува! Кметът поздрави преподаватели и ученици

Кметът на община Съединение Атанас Балкански се включи днес онлайн, за да поздрави всички учители и ученици на НУ “Любен Каравелов“. Поводът е патронният празник на училището. Ето и какво пожела и градоначалникът на 120-те възпитаници и техните преподаватели, включили се на живо:                                                                                 

Уважаема госпожо Директор,

Уважаеми учители,

Скъпи ученици

Днес нашата страна отбелязва годишнината от рождението на големия български поет и писател, революционер и журналист, личност с енциклопедични знания Любен Каравелов – патронът на Вашето училище, чието име Вие носите с чест и гордост. Денят е повод да си спомним за него. За своя кратък живот той даде много за издигане националното съзнание на българите в условията на тежкото робство. Житейският му път и постигнатото от него доказва силната му воля и неуморния му дух да работи за доброто на своя народ. И този народ го включи в списъка на своите национални герои – редом с имената на Ботев и Левски, на Бенковски и Раковски.

Уважаема госпожо Директор, скъпи учители и Вие мили деца, искам да Ви поздравя с патронния празник на училището и да Ви пожелая да бъдете здрави и да се трудите неуморно за постигане на високи успехи в усвояването на знанията. Само така ще бъдете достойни за името на Вашето училище, Любен Каравелов.

Благодаря за вниманието.

 

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина