Смели момчета спасиха мъж от пожар в Съединение

Автор: Plovdiv Now 12483
Смели момчета спасиха мъж от пожар в Съединение

Пожар е избухнал преди дни в постройка в Съединение. Огънят е обхванал покрива на постройката и е вдигнал по тревога огнеборците.

В помещението, пригодено за живеене, долепено до къща в Съединение, се намирал възрастен мъж. Обитателят на стаята, така и не е усетил как е лумнал огънят, който почти мигновено обхванал покрива на постройката. Младежи са забелязали пожара и се втурнали да помагат, това разказва Таня Арабова в социалната мрежа, цитирана от glasnews.bg.

Един от младежите е Димитър Калеев. Таня споделя, че го познава откакто се е родил. С Митко бил и негов приятел - Михаил Семерджиев.

"Цар на белите и произшествията е Митко. Колко инциденти е претърпял, колко болка е преживял - знае си само той и родителите му", написа Таня.

Младежите влезли в горящата постройка, за да извадят живеещия там човек, а той бил в неадекватно състояние, твърди Таня. Сам едва ли е щял да успее да излезе.

"После се връщат обратно в огъня, за да извадят газовата бутилка, преди да се е подпалила. И да взриви всичко наоколо. И така не позволяват един инцидент да се превърне в трагедия. Защото къщите са близо една до друга, а обитателите им - на сериозна възраст. Нито могат да тичат, нито да реагират бързо", добавя още жената.

Но да сте прочели някъде за тези смели момчета?

"Медиите ни занимават с това, в каква килия била Емили Тротинетката. Като че ли това е най-важното, което се случва в момента. Но ако ги нямаше тези младежи и се беше случила трагедия, щяха да са там. Настървени, алчни за сензация. Да търсят кой точно е виновен. Та с една дума, приятели - трагедиите продават. Доброто дело - не.

Написах го за всички, които плюят по младото поколение. Не е вярно, че няма отговорни и добри млади хора, възпитани с ценности. Има! Просто за тях никой не говори. Не говорят и те. Защото не търсят популярност в социалните мрежи или където и да е. За разлика от разните певачки, инфлуенсъри и тем подобна утайка, които обществото ни приема за каймак", завършва публикацията си Таня Арабова.

Под публикацията на Таня заваляха поздрави към момчетата, които са се втурнали да помагат на възрастния мъж. Ето малка част от коментарите:

"Браво на момчетата! Точно те трябва да бъдат в новините и в медиите, както и много други прекрасни деца", написа Филка Атанасова.

"Браво на това момче и неговия приятел, респект към тези младежи!", добави Надя Михалева.

"За това няма да спра да повтарям, че за доброто трябва да се говори и то с конкретни примери и имена, трябва да бъдат сочени тези хора от всички. Задължително. Имаме нужда да виждаме, за да повярваме, че доброто го има, съществува, всеки ден. Става заразно. За добрините не трябва да се мълчи", категорична е Бисера Иванова.

"Поздравления за Митко и другото момче. Постъпили са като истински хора. Без да чакат, без предразсъдъци. Шапка им свалям на тези младежи", коментира Цеци Милушева.

"Поздравления за проявената смелост! Бъдете здрави, момчета! Гордеем се в вас!", написа Антоанета Симеонова.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина