Съдебен изпълнител пак погна бизнеса на скандалната двойка Верджиния и Николай край Съединение

Автор: Виктория Петрова 4374
Съдебен изпълнител пак погна бизнеса на скандалната двойка Верджиния и Николай край Съединение

Частен съдебен изпълнител прави пореден опит да продаде частния язовир "Точиларци" край Съединение. Първоначалната цена на търга днес е близо 30% намалена спрямо първоначално обявената, като наддаването ще започне от 309 хиляди лева. Тоест ако има само един кандидат, по всяка вероятност язовирът може да бъде продаден на цена колкото малко по-голям апартамент в центъра на Пловдив или къща. 

Язовирът е собственост на известната скандална с разликата си в годините двойка на Николай Костов и Верджиния Джебян през фирмата им „Топ Бългериън Фишърс 681” ООД /с предишно наименование "Ка енд ен фишърис", където двамата си делят по 50% от капитала и собствеността върху активите. 

Водоемът с площ от 177 декара край Съединение, има изградени постройки и има впечатляващ проект за плаващи къщички. Имотът е ипотекиран, но двойката не изплаща вноските по кредита. Припомняме, че запознанството между двамата датира преди години, когато Верджиния е едва на 14 години, а Николай на 59 години. След като скандализираха обществото с връзката си, младата Верджиния дори роди две деца на Николай. В момента младата майка е на 21 години, а бизнесменът на 66.

За сметка на бързата резултатност по отношение на личния им живот и създаването на семейство, бизнес делата им очевидно не вървят. Те са учредили договорна ипотека върху имота срещу заем от 567 хил. лева,  но са спрели да плащат вноски. Банката кредитор ги е осъдила, поради което имотът им попада в ръцете на ЧСИ, за да може чрез продажбата да се погаси огромният кредит. 

В началото на 2018, двойката очевидно се е чувствала финансово стабилна и чрез фирмата си двамата са инициирали проект за изграждане на плаващи понтони къщи за гости върху язовира. Техническият проект на плаващото съоръжение дори е предвиждал в плаващите къщи да има разположени сервизни помещения – малък кухненски бокс и тоалетна с баня. Идеята обаче пропада с настъпването на паричния крах. Освен атракционните плаващи къщи, Николай и Верджиния са искали да изградят и оборудват садкова инсталация, ала целият проект за риболовен туризъм пропада.  

Новият търг започва от 15 юни до 15 юли, а на следващия ден трябва да стане ясно ще има ли този път купувач. Новата първоначална цена от 309 хиляди лева, представлява 80% от стойността на имотите. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина