Съдът поиска по-тежко обвинение срещу Стоил, пребил до смърт баща си в Неделево

Автор: Plovdiv Now 5871
Съдът поиска по-тежко обвинение срещу Стоил, пребил до смърт баща си в Неделево

Автор: Наталия Грозева

С искане за по-тежко обвинение Пловдивският окръжен съд върна делото срещу Стоил Терзиев, който преби до смърт баща си в Неделево, в досъдебната му фаза. По думите  на съдия-докладчика Петко Минев,  Стоил до момента е осъждан 6 пъти от 2000 година насам за различни престъпления, включително за притежание на наркотици. Последно е осъден през 2018 година и е лежал в затвора до 2019. Следователно е минал малък срок от последната му присъда и така Терзийски е извършил убийството на баща си в условията на опасен рецидив. Това стана ясно в съдебната зала, където днес трябваше да стартира разпоредителното заседание. По тази причина магистратите не дадоха ход на делото и  поискаха този пропуск от страна на държавното обвинение да бъде коригиран.

Обвиняемият Стоил Терзиев, който на предходното заседание бе постъпил в психиатрията към затвора в град Ловеч с шизофренични симптоми, днес бе доведен в съдебната зала с белезници и в по-добро психично състояние. В заседателната зала присъстваше съпругата на убития и майка на обвиняемия- Димитрия Терзиева, която заяви, че няма да вземе участие в съдебния процес.

Защитата му, адвокат Стефан Левашки,  поиска от съда да му бъде предоставена епикриза от болничното заведение, за да проследи състоянието на клиента му и дали той е адекватен да присъства на заседания. Левашки пожела също така делото да протече без разпит на някои от свидетелите.

След като подробно изслуша страните, председателят на съдебният състав прецени, че действително в обвинителния акт е допуснато съществено нарушение, което трябва да бъде коригирано и да се повдигне по-тежко обвинение спрямо отцеубиеца. Така съдебното производство беше прекратено, а делото се върна на прокуратурата.

Припомняме, че Стоян Терзиев умишлено умъртви 64-годишния си баща Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният почина в болница. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крака. Майката се е опитвала да го спре, но той продължавал.

Установени са наранявания по цялото тяло. Терзиев е съборил баща си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е започнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната метална маса в двора, а на единия й крак са намерени кръв и коса от главата на бащата. 

Според обвинителния акт бащата и сина, живеели в къща в пловдивското село, като между двамата възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.

На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата, а бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и казал, че ще излезе навън.  Стоян Терзийски го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Тогава сина му се ядосал и го блъснал, при което убитият загубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина обвиняемия  започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата.

От свидетел на случващото се бил подаден сигнал на тел. 112.  На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. 64-годишният Антон Терзиев починал от нараняванията си.

По време на разглеждането на мярката за неотклонение защитата на обвиняемия многократно изтъкна като причина за смъртта на Антон лекарска грешка.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина