Кметът на Съединение: Ще сменим знамената с новия бюджет

Автор: Plovdiv Now 8246
Кметът на Съединение: Ще сменим знамената с новия бюджет

Символите на България – гербът, знамето, химнът са неприкосновени, а тяхното поругаване се наказва от законодателството у нас.

Читателка на TrafficNews е останала потресена от видяното в град Съединение, когато е минала преди няколко дни.

„Отношението, което видях към националния ни трибагреник ме втрещи. По стълбовете гордо се веят парцали, а не знамена. Какво самочувствие това ни дава, не знам. Та само преди два месеца се честваше Националният ни празник 3 март!  Как е допустимо честванията на този свят за България ден да е преминал под тези парцали с извинение, а предстои и 24 май??? Какво ли самочувствие и повод за гордост имат хората от, които зависи поне националния ни символ да не е в това състояние, което е по стълбовете на град Съединение!”, пише жената.

От кадрите, които виждаме – флаговете по стълбовете напомнят, че някога са били знамена, в града, в който Васил Левски някога е основал революционен комитет.

Според Наказателния кодекс: „Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева”.  

След сигнала медията се свърза с кмета на града.

Балкански каза, че флаговете са унищожени заради метеорологичните условия и ще бъдат заменени, след като дойде бюджетът за 2022 година.

„Всяка година след зимния сезон флаговете изглеждат по този начин.Това е напълно нормално предвид  метеорологичните условия.  Сега чакам бюджета да дойде, за да ги подменим с нови, защото за това се изискват средства”, каза кметът на Съединение Атанас Балкански.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина