Преследваха дрифтър в Съединение, той насочи пушка срещу полицаите

Автор: Ива Модова 12074
Преследваха дрифтър в Съединение, той насочи пушка срещу полицаите

Мъж получи две присъди след гонка с полиция и заплаха за убийство на униформените. Екшънът се разиграл в град Съединение преди година.

Нарушителят дрифтирал на една от главните улици в населеното място с БМВ-то си. Той фучал като обезумял по улиците и пилил гуми по кръстовищата. Очевидци веднага повикали полиция. На място униформените забелязали БМВ-то, което продължавало да занася по пътя. Опитвайки се да спрат дрифтъра, последният обаче дал рязко назад и избягал. След него тръгнала и патрулката. След кратка гонка БМВ-то спяло, а от него изскочил водачът с пушка в ръка. Оръжието било насочено към униформените. Те успели да изритат пушката от ръцете на мъжът, а след това последвал и арест.

Шофьорът лъхал силно на алкохол. Той бил поканен да бъде изпробван с дрегер, но мъжът отказал. Отказ е бил направен и за кръвен тест в болница. Водачът прекарал 24 часа в ареста.

Спрямо него били повдигнати две обвинение, едното от които по Закона за движение по пътя. Второто било за закана за убийство спрямо униформен.

Преди дни мъжът получи наказание за отказа си да бъде изпробван за наличие на алкохол. За това нарушение на ЗДвП дрифтърът получи 2 години лишаване от правоуправление и 2000 лева глоба.  В съдебната зала той оспорил наказанието си, тъй като по думите му униформените му попречили да отиде в болница, за да даде кръв. Освен това го удряли по време на ареста на улицата.

Преди месеци жителят на Съединение получил и присъда заради заплахата за убийство спрямо униформените. Той сключил споразумение с прокуратурата и получил 6 месеца условно с три години изпитателен срок. Наказание получил и за това, че не е съхранявал по законоустановения ред огнестрелното си оръжие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина