Оставиха зад решетките мъжа и жената, хванати с хероин край Съединение

Автор: Ива Модова 11972
Оставиха зад решетките мъжа и жената, хванати с хероин край Съединение

57-годишният Димчо Стоилов и 48-годишната Цветанка Дутова остават в ареста. Това решиха магистратите от Окръжен съд Пловдив. Дуото беше хванато с над 1 кг хероин край Съединение. Според съда са налице трите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

„Цветанка няма нищо общо. Пакетчето е мое, портмонето също. Сложих го в нейната чанта. Тя си има бизнес. Нямаше да е с мен, ако знаеше с какво се занимавам. Имаме навик да събираме боклука в колата. Тя не знаеше, че има дрога в колата. Виновен съм, но тя е невинна", каза Димчо пред съда.

Спрямо тях са повдигнати обвинения за съучастие, които са тежки и умишлени. Криминална полиция са претърсили множество адреси и коли, в които са намерени пушки и дрога. На 16 февруари, двамата са спрени край Съединение. В колата на Димчо са намерени торба с 2 пакета, замаскирани с опаковка, над 1кг. хероин. Димчо е бил следен със СРС-та. Стойността на дрогата е по 50 лева на грам, но стойността може да се увеличи след експертизата.

В портфейла на Цветанка е намерен хероин. В апартамент в Кючук Париж е открита везна, със следи от хероин. 3,26 грама, пък е намереният хероин в другата кола. Дрогата е взета при сделка, ден по рано в София. Цветанка има разрешителни за пушките, намерени в Съединение. Те обаче не били в каси, а в колата и апартамента й. Това заяви прокурор Георгиева. Тя добави, че има опасност двамата да се укрият и да извършат ново престъпление. Тя квалифицира деянието като висока обществена опасност. Оказва се, че Стоилов поел изцяло вината за дрогата, но прокурор Георгиева представи СРС-та.

"Стоката е била завоалирана с думите "ракия" и "краставици". "Колата има и по-нов модел" е част от разговорите за сделката.

"Лицето от разговорите предава поздрави на Дутова, като я нарича шефката и иска да се бутне цената. В чантата на Цветанка е намерен същият хероин, но в малък грамаж", каза още прокурорът.

Пред 2008 година Стоилов е бил съден за предоставяне на помещения с развратна цел и за причиняване на телесна повреда. Според справка през 2014 година е обявен за издирване от Интерпол Турция за кражби от банки.

Двамата живеят заедно в Кючук Париж, макар че имат други адреси.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина