Оставиха в ареста Цветанка, хваната с кило хероин край Съединение

Автор: Plovdiv Now 7721
Оставиха в ареста Цветанка, хваната с кило хероин край Съединение

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста жената, която заедно с приятеля си бяха хванати край Съединение с над 1 кг хероин. Магистратите отхвърлиха като неоснователи жалбата на Цветанка Дутова срещу определенията на Окръжен съд – Пловдив, с която й е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и я оставиха в ареста.

Припомняме, че 48-годишната Цветанка Дутова е застрахователен брокер. Тя и гаджето й Димчо Стоилов са спрени край Съединение на 16 февруари. В колата на Димчо са намерени торба с 2 пакета, замаскирани с опаковка, над 1кг. хероин. Димчо е бил следен със СРС-та. Стойността на дрогата е 120 471,40 лева. Освен дрогата по време на претърсванията са открити и оръжия, които са на Цветанка. Макар и законни, те не са били надлежно съхранявани.

Дутова е с две повдигнати обвинения. Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства по делото остава непроменено, дори надградено,  обоснованото предположение, че Цветанка е съпричастна към престъпленията, в които е обвинена.

Съдът намери, че с оглед на обстоятелствата, при които е осъществена вменената деятелност, че се касае за задружна дейност, нейния предмет, като вид, количество и стойност, не е отпаднала реалната опасност обвиняемата да извърши престъпление.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина