Община Съединение апелира да се спазват забраните за паленето на огън, дори и на двора

Автор: Plovdiv Now 11780
Община Съединение апелира да се спазват забраните за паленето на огън, дори и на двора
Сухото горещо време и човешката небрежност станаха причина за възникването на много пожари в страната. Горят природни ресурси, гори имущество, събирано с години, горят реколта и домове, страдат хора.
 
В тази връзка Община Съединение се обръща с апел към гражданите стриктно да спазват забраните за паленето на огън в открити пространства, в това число и в личните дворове, казва кметът Атанас Балкански.
 
Разпоредено е на служителите от общинската охрана при забелязване на огън и дим веднага да вземат мерки за установяване на нарушителите и санкционирането им.
 
Умоляваме и гражданите да подават сигнали за запалвания на телефон: 0882 918 971.
 
Нека бъдем бдителни и отговорни, защото запалените треви в двора на съседа могат да изгорят Вашия дом и имущество. Нека направим всичко, което зависи от нас, да не позволим пожар да затрие многогодишния ни труд.
 
Напомняме на гражданите, че всяко запалване е нарушение на чл. 20, ал.1, т.3 и чл.22 от Наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистота и обществено имущество на територията на община Съединение. Глобите, които се налагат на нарушителите са от 200 до 2000 лв. за физически лица и от 500 до 5000 лв. за юридически лица и еднолични търговци.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина