Много емоции и адреналин на Конския Великден в Съединение

Автор: Plovdiv Now 6935
Много емоции и адреналин на Конския Великден в Съединение
По традиция и тази година Община Съединение организира празник за Деня на коневъда, известен още като Конски Великден.
 
Участниците - собственици на коне и впрягове, се събраха на терена в местността „Коджа алчак“, след което в строен парад преминаха пред погледите на съдийската комисия в лицето на гл. съдия Борис Къцов и помощник съдия Сашо Кенлешев, както и публиката, за да бъдат оценени в двете категории в състезанието - за най-добър млад кон до 3 години и най-добър впряг и кочияш.
 
Преди връчването на отличията приветствие към всички отправи кметът на община Съединение - Атанас Балкански. Той пожела здраве и успехи на всички участници дошли да премерят силите на своите коне в този мразовит мартенски ден.
 
След първите две дисциплини последва и една от атрактивните дисциплини „Майсторско управление“, при която публиката подобаващо оцени със своите аплодисменти най-умелите в управлението на своите коне.
 
След нея стартира и най-атрактивната силова дисциплина „Теглене на тежести“ в три категории. В тази дисциплина надпреварата бе най-оспорвана.
 
Състезанията приключиха с традиционната "Народна кушия".
 
За да бъде и по-атрактивен финала, извън регламента бяха пуснати три двуколки, където най-добър беше Владо Арабаджийски.
Всички участници отличени в своите дисциплини освен грамоти получиха и парични награди връчени лично от кмета на Общината.
 
Източник: Община Съединение
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина