Два ареста за мъж от Съединение, откраднал кола, после пистолет, лаптоп, злато

Автор: Plovdiv Now 26182
Два ареста за мъж от Съединение, откраднал кола, после пистолет, лаптоп, злато

Млад мъж от Съединение е арестуван два пъти за извършени кражби. В края на февруари 74-годишен жител на квартал Точиларци сигнализирал за извършена кражба на автомобил с марка „Фиат Пунто“ , паркиран в двора на имота му. За броени часове служителите на участъка установили и задържали извършителя - 22-годишен криминално проявен, който признал пред разследващите, че извършил кражбата от необходимост - превозното средство му послужило да се придвижи до Пловдив. По пътя обаче възникнала техническа повреда в автомобила и извършителя го изоставил край село Труд, където по- късно било открито.

За престъплението мъжът бил задържан в ареста за срок до 24 часа. Няколко дни по-късно в РУ Труд, пребиваващ в България 56-годишен италиански гражданин подал сигнал, че от дома му в кв. Точиларци , неизвестни лица са откраднали газов пистолет, лаптоп, златни накити, инструменти и покъщнина.

Полицейските служители разпознали почерка на своя познайник, с който работили само преди 3 дни. Последвала проверка в дома на същия 22-годишен мъж, където били открити всички откраднати вещи по подадения от италианския гражданин сигнал. По случаите са образувани досъдебни производства, а полицията продължава засиления контрол в малките и отдалечени населени места в областта. Според служителите на реда доброто взаимодействие с кметовете и кметските наместници спомага за осигуряване на спокойствието на хората и за превенцията срещу престъпността.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина