Компостиращата инсталация в Съединение е на финална права

Автор: Plovdiv Now 7828
Компостиращата инсталация в Съединение е на финална права
На финалната права е изграждането на компостираща инсталация в община Съединение. Инвестицията за изграждането на компостиращата инсталация е за 5 453 556,08 лева. Самият обект, който е вече готов, се намира на територията на община Съединение между селата Голям Чардак и Неделево. Предстоят финални стъпки преди неговото откриване.
 
Един проект разработен в партньорство между Община Стамболийски и Община Съединение. Проектът включва изграждането на самата компостираща инсталация, закупуването на оборудване (кантар, биошредер миксер, челен товарач, дробилна машина и др.), както и сметосъбираща техника и специализирани съдове за зелени и биоразградими отпадъци.
 
Освен че инсталацията ще преработва зеления отпадък, от който ще се прави компост, тя ще генерира и печалба. Но най-важната цел при изграждането на този обект е да се намали количеството на депониран отпадък от растителен и биоразградим произход на депото в с.Цалапица, което пък от своя страна ще доведе до намаляване на разходите – такса битови отпадъци и отчисленията по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина