Кметът на Съединение поздрави учители, ученици и дейци на културата

Автор: Plovdiv Now 4180
Кметът на Съединение поздрави учители, ученици и дейци на културата
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,
СКЪПИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЪЕДИНЕНИЕ,
 
24 май – деня, в който славим делото на братята Кирил и Методий, денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Делото на Солунските братя, които в едни изключително трудни времена са създали нещо светло и вечно – българската писменост. Техните ученици и последователи, целите поколения българи ревностно пазят непреходната мощ на словото, за да го предават чисто и неопетнено на тези след себе си!
 
Изказвам уважението си към представителите на образованието, науката, културата и изкуството, които отстояват постигнатото в миналото, но и градят бъдещето на идните поколения!
 
Скъпи ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света!
 
Честит празник на всички учители, които в трудния делник продължават да засяват слова в браздите на времето. Учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!
 
Уважаеми дейци на културата,
Благодарение на Вашия неуморен труд и до ден днешен се съхраняват изконните български традиции и култура. Това е нещото, което ни отличава от останалите народи, така че нека огънят на просветата никога да не изгасва в душите Ви!
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
ГЕОРГИ РУМЕНОВ
Кмет на Община Съединение

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина