Кметът на община Съединение: В детската градина в Царимир е извършено престъпление

Автор: Милен Ангелов 15235
Кметът на община Съединение:  В детската градина в Царимир е извършено престъпление

„Вкарването на продукти в детската градина от външни лица, които не са в списъка за доставчици е престъпление“ така коментира уволнението на директорката на детската градина в Царимир кметът на община Съединение Атанас Балкански.

Припомняме, че в подкрепа на Мария Маринчешка тази сутрин пред детска градина „Светлина“ в селото се събраха десетки родители, които заявиха, че няма основание за уволнението.

Балкански заяви, че освен в забавачката в Царимир, същото нарушение е извършено и в ДЦГ „8 март“ в Съединение.

„Тези продукти, които бяха публикувани в социалната мрежа са нарушение на всякакъв вид правилник. Аз съм издал през 2016 година заповед "вкарване и изкарване на хранителни продукти в детските градини е абсолютно забранено“. След като се публикуваха тези снимки колегата, който тогава е бил временно изпълняващ длъжността зам. -кмет на общината е предприел мерки и е сезирал районна прокуратура за тези действия. Аз не мога да си играя със здравето на децата по никакъв начин. Не може да се прави компромис, утре могат да се вкарат и други неща. Не знам как ще реагират ХЕИ и други институции, но това са продукти вкарани в друга опаковка“, коментира кметът на Съединение.

Към момента не е установено от къде са вкарани продуктите. Комисия е извършила проверки в забавачките и снимките в социалните мрежи са изтрити.

Балкански коментира и недоволството на родителите.

„Те не вярват и смятат, че това е манипулация и компромати, за да я отстранят от работа. Нещата все ще стигнат до някакъв край. Не е манипулация, защото не съм ги качвал тези снимки аз. Много добре се знае откъде са качени. Аз ще поискам разследване от социалната мрежа, за да се докаже и тогава да взема решение. Компромис няма, тогава когато това е станало, мен ме е нямало на работа, но и сега пак бих предприел същите мерки“, заяви градоначалникът.

Според него в момента храната в забавачката трябва да се проверява от домакин, заради липсата на директор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина