Голямо тържество в Съединение за празника, кметът поздрави учители, ученици, граждани

Автор: Plovdiv Now 21451
Голямо тържество в Съединение за празника, кметът поздрави учители, ученици, граждани
Голямо общоградско тържество се състоя днес в Съединение, на едноименния централен площад на празничния 24 май. Организатори бяха Общината, СУ "Христо Ботев", НУ "Любен Каравелов" и читалище "Съединение 1875". 
 
По случай светлия празник кметът на общината - Атанас Балкански, поздрави преподаватели, ученици, културни дейци и гражданите.
 
Ето какво каза в приветствието си градоначалникът:
 
Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,
Уважаеми госпожи и господа,
 
Сърдечно Ви поздравявам по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май! Тази паметна дата е празник на българското слово, което отеква и пренася през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред делото на Солунските братя и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно-историческо наследство и го предават на бъдните поколения. През хилядолетната ни история писмеността, училището и знанието винаги са били символ и стожер на българската идентичност.
 
Уважаеми учители,
Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите своите ученици в света на познанието. Нека успехите на Вашите ученици днес Ви носят лично удовлетворение и радост! Нека да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!
 
Скъпи ученици,
На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!
 
Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,
Възхищавам се на енергията и всеотдайността, с която творите, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение. Нека да Ви е честит днешният празник, да са все по- големи Вашите успехи!Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на световното духовно и историческо наследство!
Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Атанас Балкански
Кмет на община Съединение
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина