Десетки родители в Царимир притеснени за децата си, потресени са от уволнението на директорката

Автор: Милен Ангелов 10713
Десетки родители в Царимир притеснени за децата си, потресени са от уволнението на директорката

Десетки родители се събраха тази сутрин пред детска градина „Светлина“ в пловдивското село Царимир в подкрепа на директорката. Мария Маринчешка ръководи забавачката от почти 3 години, като преди това 5 години е била директор в Голям чардак.

Както съобщихме причина за недоволството е заповед за дисциплинарното уволнение на Маринчешка, като причина за това са разпространени снимки на развалени хранителни продукти, които са били разпространени в интернет.

И поради тази причина от 13 ноември детска градина „Светлина“ е без директор.

„Тук има 48 деца. За мен е чест, че родителите ме защитават. От 8 години съм в системата. През това време нямам едно наказание. Нямам едно предписание от някаква институция. Изведнъж на 13-ти ми се връчва заповед за дисциплинарно уволнение за това, че в интернет някой някъде е качил снимки с некачествени плодове и зеленчуци“, казва Маринчешка.

Директорката коментира още, че няма обяснение за това.

 „До този момент една година откакто е новата фирма, която доставя храна ние връщаме абсолютно всички некачествени продукти. Защото първо аз отговарям не само като директор, но отговарям и морално за живота на децата. Ако се случи нещо с някое от децата, знаете какво се случва с мен“, добави още тя.

Заради силното вълнение, Маринчешка се разплака, а децата започнаха да я прегръщат.

Организирана е подписка в защита на директорката, като до момента има 62 подписа.

„Искаме да я подкрепим, ние сме зад нея. Тя се грижи много за нашите деца и си я искаме. Подписката ще бъде представена в община „Съединение“. Всички сме потресени от нейното дисциплинарно уволнение. Мисля, че това е без сериозен повод. Тя е като майка орлица на всички деца и си я искаме. Това отстраняване от длъжност е някаква нагласа на партийна основа и няма никакво сериозно основание“, коментира родител на дете от детската градина.

Друг родител допълни, че всичко е на политическа основа и идва от изборите.

„Държим тя да си остане на пост и ако това не се случи сме готови да стигнем и до по-далеч. В момента храната в градината се приема без контрол, защото няма директор, който да следи за качеството и се притеснявам за това, което консумират децата ни. Как може такова нещо. Бяхме при кмета на Община съединение г-н Балкански, събрахме се 15-20 майки като един вид протест. Зададохме въпроса защо е отстранена и той каза, че е заради снимките в интернет“, коментираха недоволните.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина