Бегачи от Дряново спечелиха маратон “Съединение“

Автор: Ива Модова 10438
Бегачи от Дряново спечелиха маратон “Съединение“

Двама атлети от Дряново спечелиха международния маратон "Съединение" от град Съединение до Пловдив, който се провежда ежегодно навръх националния празник 6 септември. Стоян Владков триумфира при мъжете, като пробяга 22-километровата дистанция за 1:18.54 часа. Маринела Нинева стана първа при жените с резултат 1:29.57. И двамата са активни състезатели и печелят надпреварата за втора поредна година. На финала на площад Съединение бе истинско стълпотворение от хора, които аплодираха победителите и призьорите. 148 души взеха участие в празничната надпревара.

Уникално усещане, чувства се духът на празника, публиката, хората - всички аплодират. Всички маратонци се чувствахме прекрасно, защото тичахче именно днес - на 6 септември. Освен за подготовка бягам и за удоволствие. По време на маратона не бях с часовник, не знаех колко бързо бягам, както и за какво време съм взел дистанцията от 23 км, но чувството бе уникално. За втора поредна година съм тук и за втора година печеля. Догодина отново ще бягам в маратона, заяви победителят Стоян Владков.

Преди дни се включих в републикански маратон, много по-кратък като километри. Днес съм тук и макар маршрутът да е много по-дълъг, се чувствам уникално, заяви Маринела, която бяга за трети път в маратона и за втори пореден път го печели.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина