Арестуваха мъж и жена край Съединение, откриха много дрога и цял арсенал

Автор: Plovdiv Now 44029
Арестуваха мъж и жена край Съединение, откриха много дрога и цял арсенал

Служители от Областната дирекция на МВР в Пловдив са провели спецоперация в неделя и в следобедните часове на разклона за град Съединение и село Пищигово криминалисти са спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген пасат“ с пловдивска регистрация.

Водачът на автомобила е 56-годишен мъж, като той и неговата спътничка - жена на 47 години, са били задържани. В колата е бил открит малко над 1 кг хероин. Претърсени са били и домовете на двамата - в Пловдив и Съединение, като в резулта са били иззети електронна везна със следи от хероин по нея, както и сумата от 2 200 лв.

Намерени и иззети са били и близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона.

В хода на последвалите действия е бил задържан още един мъж - на 41 години, който след като е бил разпитан в качеството му на свидетел, е бил освободен.

Мъжът и жената първоначално са били задържани за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на наблюдаващия прокурор мярката е била удължена на 72 часа. Работата продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура - Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина