Връщат към живот помещението под читалището в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 11305
Връщат към живот помещението под читалището в Стамболийски

За първи път жителите на община Стамболийски ще имат Информационен център. Идеята за отварянето му е на кмета Георги Мараджиев, който е намерил и най-подходящото за целта помещение – приземния етаж на НЧ „Н. Й. Вапцаров“. Тук преди години е имало дискотека, в която през далечната 1983 година кметът Мараджиев е работил като дисководещ.

Това е първата работа през живота на градоначалника, а работодателят му тогава е бил Васил Шабанов. След него кметът е имал още един работодател, а през 1988 година става сам на себе си работодател. Сега Шабанов става общински служител и ще има задачата да възобнови мястото, където е била дискотеката.

Ремонтът ще се извърши със средства от местния бюджет и с помощта на ОП БКС. „Ще създадем ново звено към Общината с двама служители, единият от които ще е Васил Шабанов. Те ще отговарят за културната програма – прожекции на филми, театрални представления, концерти в Лятното кино, което също ще бъде ремонтирано.

„Ще бъдат обособени две зали – едната ще е конферентна зала с около 20 места, оборудвана с микрофони и мултимедия и ще се ползва за различни форуми като пресконференции, срещи с граждани или презентации. Голямата зала ще е с над 60 места и тук ще има възможност да се провеждат представяния на книги, изложби, а също семинари, обучения или други събития с лектори. Може да се правят презентации и на козметични продукти или на вино например. В тази зала също ще има микрофони и мултимедия. Така че, скоро ще имаме още нещо, което никога не са имали гражданите на нашата община – Общински информационен център. И тук искам да съобщя, че всеки, който желае, може да си направи през следващите няколко дни снимки на стария площад с шадравана, защото започваме ремонта му заедно с ремонт на читалището и Лятното кино за 2,3 милиона лева“, каза кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина