Спечелен е още един проект в Стамболийски - за ремонт на Социалния патронаж

Автор: Plovdiv Now 11210
Спечелен е още един проект в Стамболийски -  за ремонт на Социалния патронаж

Спечелен е още един проект в Община Стамболийски. Той е на стойност 50 000 лева с 10% самоучастие на Общината и е за ремонт на Социалния патронаж, съобщи кметът Георги Мараджиев на сесията на Общинския съвет.

Средствата ще бъдат бъдат отпуснати от фонд „Социална закрила“ и с тях ще бъде ремонтиран сградният фонд, най-вече кухненският блок и помещението, в което се подготвят продуктите.

Персоналът на Патронажа е от петима души, които скоро ще работят в нови модерни помещения.

"Тези хора го заслужават, защото по време на най-тежките месеци от пандемията бяха на първа линия и с едно пикапче всеки ден разнасяха храна до домовете на потребителите, които първо бяха 70 души, после станаха 80 и сега са близо 100 човека", казва кметът.

Този проект, макар и по-малък, е постижение, защото с 50 000 лева ще бъде направено необходимото за Патронажа.

Работи се и по изграждането на екопарка, като ще се положат първо тръбите за канализацията под изкуствената река. Това ще даде готовност за ремонта на площада, който стартира след няколко месеца.

Работи се и по ремонта на сградата до ДГ „Слънце“, където наесен ще започнат училище два първи класа.

Продължава и ремонтът на здравната служба в Ново село, където се работи и по централния парк. В Куртово Конаре започна чакълирането на четири улици и ремонтиране здравната служба. В Триводици напредва вътрешният ремонт на читалището, което доскоро беше пред събаряне. "Сега няма да го познаете – нов под, нов таван, стени, елинсталация. В Йоаким Груево започнахме една ограда на гробищния парк за 18 000 лева, а скоро тук ще изградим и нова детска пощадка за 35 000 лева. Така че, пандемията, макар че причини сътресения, мога да кажа, че се справяме добре", добавя кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина