ЧСИ със седми опит да продаде хотел в Стамболийски, собствениците затънали в кредити

Автор: Plovdiv Now 29146
ЧСИ със седми опит да продаде хотел в Стамболийски, собствениците затънали в кредити

Хотел Корнер в град Стамболийски е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител. Това е седми поред опит да бъде продаден имотът, сочи проверка на Plovdivnow.bg. Хотелът е собственост на семейството на Красимир, Митошка и Цветана Кръстеви, а до възбраната му се стигнало след като собствениците не успели да обслужат кредитите си. 

Семейният хотел попада в ръцете на частния съдебен изпълнител Петко Илиев през 2018-та година. Върху имота има две договорни ипотеки, които са били подновени през годините. Именно неспособността на семейство Кръстеви да изплати един от кредитите е довела до образуване на изпълнително дело в кантората на Илиев. Следват шест неуспешни опити за продажда на имота, за да бъдат удовлетворени кредиторите. Оценката на мястото за настаняване този път е коригирана - първоначалната му цена е 200 000 лв., предвид скока в пазарните цени на имотите.

Хотелът, който се помещава в сградата на бивше училище, е с площ 572.00 кв.м. и разполага със заведение с лятна градина със 100 места. На първия етаж на зданието се помещава магазин за промишлени стоки, става ясно от обявлението. 

Целта на проданта е парите да послужат за погасяване на двете ипотеки на имота, както и на таксите по изпълнителното дело. Дали този път ще се намери купувач, ще стане ясно на 10 юни, когато ще бъдат отворени наддавателните предложения. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина